moarunttellus.blogg.se

Välkommna att följa vår jordenrunt resa Matilda & Anna heter vi, glada Göteborgare. Resan går Los Angeles - Fiji - Nya Zeeland - Australien - Hong Kong.

Vad händer när luften tar slut i snorkeln?

Kategori: JordenRunt

Här kommer beviset på att vi inte har drunknat, varken av cyklon eller hajar. 2 nätter på segelbåt och vi står torra på fastlandet igen. Trots att vi var rätt skeptiska i början och det kändes inte så kul att åka ut är vi faktiskt nöjda! Nästan hela fredagen bjöd ju faktiskt på bra väder. Så vi har fått se paradisen. White Haven Beach, hur coolt kan en strand ens vara uppbyggd? Vi har snorklat med nemo och hjälpt till med seglet (lite iallafall). 
Dagens segling, handlade mest om att överleva. Fast det var lite kul också. Men när båten lutar 45grader, vi kramar fast oss i de små saker som finns för att inte åka rakt ner i vattnet, så var det svårt. Framförallt eftersom vi och 3 andra svenskar hamnade längst fram på båten (där det varnades att det kommer bli blött), men insåg det för sent och försöket att klättra bakåt kunde slutat hos hajarna. Så vi stannade kvar. Kramade reglarna, duschades rätt hårt av ungefär varje våg som kom, och händerna blev vita av spänningen. Det blåste så mycket att det kändes nästan mer än när vi hoppade fallskärm, så att vi var kvar på båten när vi kom till hamnen är faktiskt bra jobbat!
Det allra bästa: sköldpaddor!! Två söta sköldpaddor dök upp med sina huvuden vid båten, nu är resan fullbordad! 
Till det hör väl också gårkvällens delfinshow runt båten. Det är rätt coolt bland barriärrevet, så mycket djur. Vi misstänker att vi såg skymten av en haj samtidigt, eftersom vi vet hur de simmar är vi nästan säkra på att det var en minihaj. Den åt inte upp oss iallafall, vi är nöjda med vår tripp & har nu en vecka kvar att njuta av i Australien.  
Kommentera inlägget här: