moarunttellus.blogg.se

Välkommna att följa vår jordenrunt resa Matilda & Anna heter vi, glada Göteborgare. Resan går Los Angeles - Fiji - Nya Zeeland - Australien - Hong Kong.

Fraser Island

Kategori: JordenRunt

Vi är inte uppätna av dingos. Vi fick faktiskt inte ens se någon. Men våra dagar på världens största sandö har varit riktigt bra. På led har vi i fyra jeep kört runt längs längsta stranden vi varit på, bland skog och väldigt guppiga sandbanor. Sett fraser Islands absoluta måsten och fått oss en ordentligt dos med sand. 
I en av sjöarna/ån fyllde vi på våra vattenflaskor, så rent var det!! Sen kunde vi lägga oss och flyta med strömmen tillbaka till bilen. 
Dessutom lurades vi in på en 40min gångväg (i djup sand!!), men målet var rätt fräckt. först såg det ut som vi kom ut i öken, ett stort fält med bada sand. Men långt där nere fanns det en sjö. Mjölksyran har iallafall visat att den finns kvar i oss. Väl i sjön var det lite spa med fiskar som äter den döda huden! 

Vår grupp som vi åkte i dessa bilar tillsammans med var kanske inte den absolut roligaste vi kunde fått. Men det visade sig några sköningar iallafall. För att bara nämna en spanjor, men rätt knaper engelska, som är rolig att bara försöka förstå sig på. Han fick till enkla uttryck till något helt annat. När vi spelade kort sa han alltid "you're late" till den som var för långsam, men sättet han pratar gör nog det hela mycket roligare(så det är okej om ni inte tycker det låter roligt). 

Nu är vi på en buss som på 15h ska ta oss till Airlie Beach. Hur bra vi mår efter de timmarna ihopträngda i en trång buss får vi se!

Kommentera inlägget här: