moarunttellus.blogg.se

Välkommna att följa vår jordenrunt resa Matilda & Anna heter vi, glada Göteborgare. Resan går Los Angeles - Fiji - Nya Zeeland - Australien - Hong Kong.

Det är ju orimligt?! HK

Kategori: JordenRunt

Hej
Vi är nu i Hong Kong!! En ganska så stor stad, sådär 7 miljoner invånare. Det är så mycket människor överallt så man blir ju tokig. Vi har gått som bara den hela dagen och shoppat och tittat på staden. 
Igår när vi kom till flygplatsen så fungerade inte  våra ica bankenkort av någon anledning så vi sprang runt på flygplatsen och visste inte vad vi skulle göra plus att vår hotellbokning  skulle gå ut om Vi inte kom dit inom 2 h. Tillslut under all stress hittade vi ett tåg  som vi kunde betala med vårt andra kort. Det skulle kosta 140 HKD (1HKD= 1.2SEK), när Matilda hör vad det kostar brister hon ut -140?? Sa du inte 14?? det är ju jättedyrt?!!! Hur kan det vara så dyrt?   
Tjejen som jobbade där svarade artigt att "ja, det är dyra tåg.." Och jag säger till Matilda att "vi får ju köra på det! det är vad det kostar. Det är ju vad det kostar i Sverige också" och Matilda svarar upprört "det är ju jättemycket pengar?? Vi ska ju tillbaka också!! Vi kan inte betala så mycket!! 
Sen blev det en väldigt lättnad för Matilda när hon kom på att det inte är AUD längre utan HKD. I hennes värld stod jag alltså och sa att ca 1000 kr för en väg med tåg in till stan inte är så mycket.
/moaKommentera inlägget här: