moarunttellus.blogg.se

Välkommna att följa vår jordenrunt resa Matilda & Anna heter vi, glada Göteborgare. Resan går Los Angeles - Fiji - Nya Zeeland - Australien - Hong Kong.

CYKLON!!

Kategori: JordenRunt

Heeej 
Vi är Nu i cairns och har inte ens en vecka kvar på resan. Igår hade vi en kanon dag som antagligen var vår sista med sol på vår lilla jordenruntresa. Vi väntar på att en cyklon, vid namn natahan, ska komma på fredag morgon och förhoppningsvis  blåsa förbi innan lördag då vi ska flyga till Hongkong. Det har varit väldigt oklart vart den ska slå som hårdast men nu verkar det som att det är en bit norr om Cairns och att vi inte kommer få det absolut värsta.
Cyklonen kommer nog landa på en kategori 4 av 5 på cyklonskalan (=60-70m/s) , vid kategori 5 ställer de in flygen så vi hopppaaaas här.  

Gunnar är nu på toppen av sin karriär efter att  GT gjort ett reportage om honom:
http://www.expressen.se/gt/matilda-19-lever-med-en-pase-pa-sin-mage/
Tidvattnet är extremt här, på bra några h hade vattnet dragit sig ut 60-70 m och kvar var bara en lervik.

KOMMENTARER:

 • Mammmaulrika säger:
  2015-03-19 | 06:33:49

  Nu när ni har överlevtglaciärsprickor,fallskärmshopp,hajar,maneter,krokodiler,ormar osv måste ni hålla i hatten så den inte blåser bort. fint reportage om dig Matilda.
  så håll i hatten / kram på er
  mammaulrika

  Svar: Haha jaaa då kan vi bannemig överleva lite blåst också!
  moarunttellus.blogg.se

 • Sara säger:
  2015-03-19 | 10:08:05
  Bloggadress: http://glossfashion.com/sarame

  Fyfan akta krokodilerna!!! Dom kan ju faktiskt vara på land också till skillnad från hajarna..... Drömde om krokodiler i natt haha, tacka vet jag Sverige som knappt har några djur! Saknar er, puss

  Svar: HAHAHA MEN JAAA?!! Tänk ett ställe som både har krokodiler och hajar, du missar ju inget! Vi försöker ju bara överleva detta farliga land!! Men snart kommer vi till trygga Sverige ❤️
  moarunttellus.blogg.se

Kommentera inlägget här: