moarunttellus.blogg.se

Välkommna att följa vår jordenrunt resa Matilda & Anna heter vi, glada Göteborgare. Resan går Los Angeles - Fiji - Nya Zeeland - Australien - Hong Kong.

Volontärhemmet

Kategori: JordenRunt

 
Helloo
Nu har vi haft vår första dag på volontärstället. Igår tog vi en buss från nadi till Suva där vi blev upphämtade av dom som anordnar det. Det var ett tag vi trodde vi skulle vara de enda volontärerna på stället men det visade sig vara 10 st till så det är ju jätteroligt. Folk här kommer från Mexico, USA, Malaysia, England, China, Australien osv. Dom som jobbar här är så mysiga! Hon som lagar maten är allas "mom". Det är lite som att bo hemma hos några samtidigt som man får lite lägerkänsla över det hela. Speciellt nu på kvällen när vi sitter i en ring på golvet och leker lekar och spelar kort och gör charader. 
Vi sover i våningssängar och delar rum med två tjejer från Australien. Dock finns det bara en fläkt i vårt rum som bara blåser rakt ut i taket typ så det är ganska varmt på natten. 
Imorse lärde vi oss lite om Fijis kultur, vad vi ska göra och inte göra. De sa även att vi på dagiset måste ha kjolar som går längre än knäna. Vi har ju inte jättemånga sådana så det får bli till att shoppa. Vi har fått oss en rundtur runt i Suva idag. Det kändes som vi var ett gäng turister med två reseledare.  Det var kul att få veta saker om staden man nog hade missat som turist. Staden var betydligt större än Nadi men ack så mycket avgaser det är i luften! 
Maten här är väldigt spännande. Det är typisk fijiansk mat vilket verkar vara mycket fisk,  kyckling,frukter och grönsaker. 
 
Nu ska vi gå och lägga oss 
Natti
/
 
 Kavarötter
 
Kommentera inlägget här: