moarunttellus.blogg.se

Välkommna att följa vår jordenrunt resa Matilda & Anna heter vi, glada Göteborgare. Resan går Los Angeles - Fiji - Nya Zeeland - Australien - Hong Kong.

Fiji for real

Kategori: JordenRunt

Hej hej
Nu är vi tillbaka i Nadi och till wi-fi. Under dessa två dagarna har vi upplevt Fiji "på riktigt" som dom sa på ön. Vilket innebär att vi har druckit nationaldrycken, kava. Kava ser ut som vatten med lera men är egentligen någon nermalen rot man låter lösas upp i vattnet.
I onsdags blev vi hämtade vid resortet och åkte en liten båten ut till ön Mana Island. Där blev vi välkomnade av personalen som stod på stranden och sjung och spelade Ukulele och gav oss saft och satte blomma i håret på oss. Vädret där var mycket bättre och det är ett under att vi inte kokade upp. Vi var till och med nästan tacksamma över att det är regnperiod. Vi smörjde in oss med 50 och låg till mesta dels i skuggan och det blev ändå tydliga linjer av bikinin. På torsdagen fick vi lära oss/ se på hur man knäcker kokosnötter och pressar ur mjölken ur den. 
På eftermiddagen tänkte vi gå en sväng på ön med våra nya vänner men efter att har klättrat vid vattenbrynet och fått syn på en seasnake (dom är superdupermegagifta jadå) bland stenarna samtidigt som regnet vräkte ner så vi knappt såg vart vi gick kände vi att det räckte för oss och vi gick tillbaka. Igår kväll var nog bland dom konstigare i våra liv. Det var kavanight och alla satt i en ring på golvet med träskålen med det smutsiga vattnet i. Sedan började han som  höll i det att sjunga lite Fijiord och sedan skulle var och en dricka i taget och säga Bula och sedan klappa tre gånger. När vi gått varvet runt skulle alla välja varsitt djur sedan sjung vi en liten låt om varje djur. Sedan skulle vi ställa oss upp och hoppa runt och dansa runt i en ring på ett riktigt underligt sätt. Snacka om att vi skrattade mer än att dansa.
/moa


 


KOMMENTARER:

 • Mormor säger:
  2015-01-16 | 15:27:30
  Bloggadress: http://moarunttellus.blogg.se

  Jag undrar om det inte var en dopceremoni ni var med om, p.gr.av att ni nyss passerat internationella
  datumlinjen.
  Varma hälsningar Mormor och Morfar

Kommentera inlägget här: