moarunttellus.blogg.se

Välkommna att följa vår jordenrunt resa Matilda & Anna heter vi, glada Göteborgare. Resan går Los Angeles - Fiji - Nya Zeeland - Australien - Hong Kong.

Simma med delfiner

Kategori: JordenRunt

 
Igår kom vi fram till Kaikoura, en liten fin stad, kändes som ett typiskt litet Nya Zeeländskt samhälle. Höga berg, fräck natur och klart vatten. Luften här är så mycket friskare än Fiji med sina 85% luftfuktighet. På bussen till Kaikoura bokade vi med osäkerhet och svidande plånbok att få simma med delfiner, vi visste inte riktigt om det var värt så mycket pengar, tänk om vi inte ens får se några delfiner?! Men jo vars, delfiner fick vi allt se. Flera hundra! Mellan 400-800 st var det i det stimmet vi badade. 
Vi åkte rakt ut i pacific ocean med en båt i ca 45 min. Sen såg vi delfiner överallt och då var det bara att hoppa i med vår torrdräckt (var ca 20 grader i vattnet) och cyklop. Tittade man ner under sig simmade det förbi flera stycken på bara några sekunder och kollade man runt sig såg man 100tals fenor och fina konster och volter. Vi blev tillsagda att göra ljud och sjunga i snorkeln för det lockar delfinerna vilket var lite lustigt. Delfinerna var extremt närgångna speciellt med tanke på att dom är helt vilda. När vi åkte tillbaka så hoppade dom framför båten. Häftiga djur minst sagt! 
 
 
Kommentera inlägget här: