moarunttellus.blogg.se

Välkommna att följa vår jordenrunt resa Matilda & Anna heter vi, glada Göteborgare. Resan går Los Angeles - Fiji - Nya Zeeland - Australien - Hong Kong.

hello New Zeeland

Kategori: JordenRunt

Nu har vi satt fötterna på Nya Zeeland och minsann i kyligare tempratur. Endast 20 grader... Egnetligen rena sommaren, men vi är ju nästan fijianer nu så vi ska bara vänja oss. Men vädret här ser ut att vara väldigt upp och ner. Dock är det skönt att kunna andas lite frisk luft och slippa den extrema fuktigheten vi levt med i 3 veckor. Kanske kan min förkylning/hosta också ge med sig då, efter 3 veckor tycker jag synd om Annas sömn. 
Vi har landat lite lätt på ett aningen sunkigare hostel, då det hostelet vi tog en dyr bil till var fullt.. Men vi ska lämna tidigt imorgonbitti för att påbörja bussturen runt sydön. Vad första stoppet innebär har vi inte riktigt fått koll på. Det blir spännande!
 


lyckliga spenderade vi våra sista fijipengar på lite choklad och stöd-bukfylla, ett rejält lager med minismartis! Vi saknar svenskt godis och framförallt choklad!
 

Hejdå

Kategori: JordenRunt

Hej
Nu har vi haft vår sista dag som volontärer och sitter nu och skriver i Memory book'en. Dessa två veckor har varit så mycket bättre än vi vågat hoppas på. Att vi inte var ensamma utan att det istället var fullt med nya vänner. Att det inte gjorde något att det varit monligt. Vi är så himla glada att vi gjorde detta. 
Vi sa hejdå till barnen idag vilket var tråkigt. Vi fick ordentliga kramar i alla fall. Det var en tjej som sa till sin fröken -snälla säg till dom att inte lämna att inte lämna Fiji.
Nu ska hela gänget åka tillbaka till Nadi för vår kordinator ska ha ett 21års party. Att fylla 21 år här är tydligen jättestort så det ska bli kul att gå på ett riktigt Fijiparty. 
/moa


Teacher Anna and Matilda

Kategori: JordenRunt

Vi har nu snart gjort hela vår vecka med barnen och dom är fortfarande supersöta. När vi kommer på morgonen säger dom -good morning teacher Anna  goodmorning teacher Matilda, i kör. Och sen blir man attackerad av kramar. Tyvärr är dom inte alltid bara söta, några kan vara riktigt jobbiga och hårdhänta. På eftermiddagarna har vi åkt till skolan de andra volontärerna är på. där har vi alla volontärer ritat in våra handavtryck.